Uitleg deelname via Zoom

In dit nieuwsitem leggen wij jullie graag uit hoe we Zoom inzetten voor de online dansles en welke instellingen belangrijk zijn.

Naast de fysieke les van dansers tot en met 17 jaar willen wij ook Zoom gebruiken, zodat dansers die 18 jaar of ouder zijn ook mee kunnen doen. Dit platform heeft veel handige functies om onze les optimaal in te richten. Wij zijn bezig dit platform te integreren in ons UC Dance account. Om te zorgen dat jullie ook de online lessen via Zoom kunt streamen, hebben we alle informatie over de tool en de belangrijkste instellingen voor jullie hieronder op een rij gezet.

 

Stap 1) Account bij Zoom inrichten

Voordat je aan de slag gaat met je eerste LIVE les via Zoom, moet je een account aanmaken. Je kan een  gratis app hiervoor downloaden. Voor het downloaden van de Zoom app voor je telefoon of tablet ga je naar de App Store of Google Play en voor het downloaden van de Zoom app op je computer ga je naar de site https://zoom.us (of klik op de uitnodiging / meeting link die wij persoonlijk naar jullie toezenden).

Stap 2) Aanmelding voor de Zoom sessie

Toegang tot link en wachtwoord

Wij hebben een gepersonaliseerde toegangs ID en password voor al onze leden van Dansschool UC Dance. Deze toegangscodes zijn terug te vinden in jullie groepsapp! Voer deze ID code & het password in en wij zullen je toegang geven tot de meeting. 

Video- en audio-instellingen

Om ervoor te zorgen dat je de docent kunt zien en ook de mogelijkheid hebt om deel te nemen aan de les met video, moet je het item “Video” activeren en ook de “Microfoon” aanzetten! Het deelnemen zonder video kan natuurlijk ook, maar leuker is als wij jullie kunnen zien meedoen!

Demp microfoon

Je hebt de mogelijkheid om het geluid te dempen tijdens de les. Wij raden iedereen aan om, als de les van start gaat zijn of haar microfoon te dempen/uit te zetten. Enkel zo horen jullie ons en de muziek goed! Zodra de docent met de les gaat beginnen, zullen ook wij alle deelnemers dempen….zo kan iedereen zich concentreren op onze instructies.

“Wachtkamer” voor de les

Voordat je mee kan doen aan onze livestreams, kom je eerst bij de “wachtkamer” (hier komen alle deelnemers eerst in, voordat zij toegang krijgen van ons om aan de meeting bij Zoom mee te doen). Dit doen wij vooral om een controle te houden over wie er met de les mee mag doen.

Aanmelden kan 5 minuten voor het starten van de livestream

Als je alle instellingen in Zoom hebt gemaakt, kan je 5 minuten voor aanvang van de Livestream je al aanmelden. Aangezien de lessen 55 minuten duren.